naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Den Haag

Den Haag

Op het Binnenhof in Den Haag is de regering en het parlement gevestigd. Het hof zelf is voor bezoekers vrij toegankelijk. Achter het Binnenhof ligt de Hofvijver. Aan de overkant van de vijver staat het beeld van "Jantje" die naar het Binnenhof wijst: "In Den Haag daar woont een graaf en zijn zoon heet Jantje / Als je vraag waar woont je pa dan wijst hij met zijn handje". Deze Jantje is Graaf Jan I van Holland, zoon en opvolger van Floris V. Den Haag is internationaal groot als concentratiepunt van recht en vredespolitiek. Er zijn meer dan honderdvijftig internationale organisaties gevestigd. De stad wordt internationaal vaak als "City of Peace and Justice" aangekondigd.

Hoewel Den Haag vanaf de Middeleeuwen al een belangrijke functie in Nederland vervulde, heeft het nooit stadsrechten gekregen en is dus officieel een dorp.

Contact

VVV Den Haag

Postbus 85456
2500 CD Den Haag

0900 3403505
info@vvvdenhaag.nl
www.denhaag.nl

Bezoekadres
Hofweg 1
Den Haag

Bezienswaardigheden in deze regio