naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Paleistuin

Paleistuin

Achter Paleis Noordeinde ligt de Paleistuin. Deze tuin is dagelijks (tussen zonsopkomst en zonsondergang) vrij toegankelijk voor het publiek. Frederik Hendrik, zoon van Willem van Oranje, liet de tuin aan het begin van de zeventiende eeuw aanleggen voor zijn moeder. Het park heette toen nog de ‘Prinsessentuin' en zat vol romantische bloemperken, vijvers en fonteinen, priëlen, geschoren hagen, koepeltjes, marmeren beelden en met nog prille boompjes beplante lanen. In de twintigste eeuw is de tuin geschonken aan de gemeente Den Haag. Inmiddels is het, voor Nederlandse begrippen, een gewoon park.

Een hoogtepunt van de Paleistuin, was in 1785, toen er een luchtballon opsteeg. Het was voor het eerst in Nederland dat zo'n 'gevaarte' de lucht in ging. Een groot deel van de Haagse bevolking kwam naar de achterzijde van de Paleistuinen om het wonder te aanschouwen.

Contact

Paleis Noordeinde

Noordeinde 64
2514 GK Den Haag


Bezoekadres
Noordeinde 64
2514 GK Den Haag

Bezienswaardigheden in deze regio