naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Ervaringen van wandelaars, rollers en handbikers

Ervaringen van wandelaars, rollers en handbikers

Hieronder staan de laatst geplaatste ervaringen van mensen die een route van de Koninklijke Weg hebben afgelegd.

Vrijdag, 4 april: Op de Koninklijke Weg kom je samen verder

Ook voor de laatste etappe vertrokken we om een uur of negen. De stille hei. Fluitende vogels. Geen regen. Koffie in Kootwijk met dankbare herinneringen aan de bijzondere tocht. De vaart zat er goed in. Dus was er tijd genoeg  voor de soep en het broodje Hoog Soeren.  Met een deken van het Rode Kruis en later ook verkeersbegeleiding want de groep supporters werd niet alleen groter maar we werden ook wat onrustiger. Bloemen!

Een laatste theepauze en een eerste oorkonde van het VVV voor ons zessen en voor onze fantastische begeleiders.De Commissaris der Koningin van Gelderland. Reni de Boer, Ambassadeur Onbeperkt Nederland van de CG-Raad.  Bloemen. En Anneke!

De grote kerk met de Rabobank, het plaatselijk platform en opnieuw een legertje supporters. En Marieke en Klaske! Met muziek voorop over de Loolaan. Tsja!

Een order van hogerhand: Jullie moeten sneller, want bij Het Loo staan ze allemaal al buiten. Dus nog één keer een tandje erbij. Sorry supporters, sorry muziek!!

Dan is er even stilte. Een aanzwellend applaus. Prinses Margriet. Een hand. Een enkel woord. Medailles, oorkondes en bloemen.  Het koor uit Limburg met een prachtig nummer. Nattigheid, dit keer in mijn ogen. Weer het koor. Flitsende camera's. Journalisten met vragen. Het commando: naar binnen.

En weer Prinses Margriet: tijd genoeg, goed geïnformeerd en zeer betrokken! "Koninklijke Hoogheid, Heel Hartelijk Bedankt!"

Thuis de kranteknipsels inkijken en op zaterdagavond Blauw Bloed van de EO.

Alle route-checkers, alle route-beheerders, KNBLO-ers en onderweg de bestuurders, de ambtenaren, de vrijwilligers, de meerollers/-walkers en de andere supporters, Enith de Putter, Henk van Geerenstein, Gerrit-Jan, Bert, Piet, René, Janneke, Cees, Ben, Marijke, Guus, Els, Bert, en Johan: Heel Hartelijke Bedankt!

We gingen voor het zilver van de samenwerking en het goud van de toegankelijkheid. Daar gaan we mee verder. Op de Koninklijke Weg naar een Onbeperkt Nederland!

Aalt     www.aaltvandeglind07.nl

Ervaringen van de lopers