naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Wandelen met koninklijke allure

Vijfjarig bestaan Koninklijke Weg

Wandelen met koninklijke allure

Juist in 2013, sterker nog: in de maand van de Kroning, bestond het wandelpad Koninklijke Weg vijf jaar. Een ideaal moment voor oranjegezinde wandelaars om ook eens zelf een koninklijk pad op te gaan.

De Koninklijke Weg is een 170 kilometer lange wandelroute die van Paleis Noordeinde loopt naar Paleis Het Loo. De route is een initiatief van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL). De wandelroute werd geopend in april 2008 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Koninklijke bond.

Afwisselende en uitdagende route

De Koninklijke Weg is opgesplitst in 21 etappes variërend van 5 tot 15 kilometer. De wandelroute verbindt Paleis Noordeinde in Den Haag, via Paleis Soestdijk in Baarn met Paleis Het Loo in Apeldoorn. De afwisselende en uitdagende route over verharde en halfverharde paden en wegen loopt door het Groene Hart, over de Utrechtse Heuvelrug, door de Gelderse Vallei en over de Veluwe. Een mooie combinatie dus tussen natuur en cultuur. De route is aangegeven met een eigen markering.

Voor iedereen

De Koninklijke Weg was het eerste langeafstand wandelpad dat voor iedereen toegankelijk is. Het 170 kilometer lange wandelpad is volledig begaanbaar voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook bestaat voor wandelaars met een visuele beperking de mogelijkheid de Koninklijke Weg met een wandelbuddy af te leggen.

Uitgebreide wandelgids

De wandelgids Koninklijke Weg bevat een uitgebreide beschrijving van de route en bijbehorende topografische kaarten. Treinstations en bushaltes zijn op de kaarten en in de tekst vermeld. Hetzelfde geldt voor rolstoelvriendelijke restaurants en hotels. Daarnaast bevat de gids ook toeristische informatie. Kortom: met de wandelgids Koninklijke Weg heeft de wandelaar een uitgebreid naslagwerk in handen. De wandelgids Koninklijke Weg kan besteld worden door €12,50 over te maken op bankrekeningnummer 566338262 ten name van KNBLO-NL in Nijmegen. Vermeld bij uw opdracht duidelijk: 'Wandelgids Koninklijke Weg' en uw naam en adres. Na ontvangst sturen wij de wandelgids binnen 10 werkdagen naar u toe. Overigens raden wij wandelaars aan vooraf eerst www.koninklijkeweg.nl te bezoeken voor de meest actuele informatie over de route.

Koninklijk predicaat

De Koninklijke Weg is ontwikkeld door KNBLO-NL in samenwerking met de Stichting Groen en Handicap, het ministerie van VWS, drie provincies en achttien gemeenten langs de route, andere terreinbeheerders en diverse bedrijven. KNBLO-NL werd met het idee benaderd door Aalt van de Glind, de geestelijk vader. De route is gecontroleerd door ervaringsdeskundigen van gehandicaptenplatforms. De Koninklijke Weg is in beide richtingen gemarkeerd. KNBLO-NL is er bijzonder trots op dat de Koninklijke Weg officieel het predicaat ‘Koninklijk’ mag dragen.

Meer nieuws

Theehuis Mon-Chouette nu ook toegankelijk

Theehuis Mon-Chouette in Leusden heeft een aantal aanpassingen gedaan waardoor rolstoelers nu ook kunnen genieten van een kopje thee of iets anders in dit gezellige theehuis. Lees verder

Nu ook gesproken versie voor visueel gehandicapten

Voor visueel gehandicapten is de route nu ook beschikbaar in een gesproken versie. Lees verder
Overzichtskaart de koninklijke weg