naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

KONINKLIJKE WEG OFFICIEEL GEOPEND

Wandelaars en bikers voltooien succesvol de 170 km lange route

KONINKLIJKE WEG OFFICIEEL GEOPEND

Vrijdag 4 april zijn de 6 wandelaars en bikers aangekomen bij Paleis Het Loo die op zondag waren vertrokken in Den Haag bij Paleis Noordeinde.

Tijdens de 6 dagen hebben de wandelaars en bikers langs de 170 km lange route veel enthousiasme en waardering ondervonden voor het initiatief om een rolstoelvriendelijk pad in gebruik te nemen. In veel gemeenten liepen gedurende een aantal kilometers klassen van basisscholen mee, groepen rolstoelers, gehandicaptensportverenigingen, scootmobiels, nordic walkers etc. etc. Bij de intocht in Apeldoorn werden de 6 onthaald door honderden toeschouwers. Prinses Margriet overhandigde iedereen een herinneringsmedaille. Op de foto reikt Prinses Margriet de medaille uit aan Marijke Roest.

 

Meer nieuws

Theehuis Mon-Chouette nu ook toegankelijk

Theehuis Mon-Chouette in Leusden heeft een aantal aanpassingen gedaan waardoor rolstoelers nu ook kunnen genieten van een kopje thee of iets anders in dit gezellige theehuis. Lees verder

Nu ook gesproken versie voor visueel gehandicapten

Voor visueel gehandicapten is de route nu ook beschikbaar in een gesproken versie. Lees verder
Overzichtskaart de koninklijke weg