naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Ook in gemeente Maarssen Groene Tafels

De gemeente Maarssen heeft langs de route van de Koninklijke Weg twee Groene Tafels in gebruik genomen

Ook in gemeente Maarssen Groene Tafels

Gebruikers van de Koninklijke Weg kunnen nu ook in Maarssen even uitrusten bij één van de twee Groene Tafels die de gemeente heeft geplaatst.

Gemeente Maarssen neemt Groene Tafel in gebruik

Op 8 juli j.l. heeft wethouder Verkroost samen met vertegenwoordigers van het Gehandicapten Platform Maarssen en van KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland  een groene picknicktafel in Boomstede in gebruik genomen.

 

De groene tafel is een picknicktafel waar ook mensen met een functiebeperking gebruik van kunnen maken. 

Rolstoelen en scootmobielen (maar ook kinderwagens) kunnen door een uitsparing in de zitbank tot onder de tafel worden gereden, zodat iedereen goed aan de tafel kan zitten. Hierdoor wordt het voor wandelaars en rolstoelers die de Koninklijke Weg afleggen, mogelijk om ook langs de route in Maarssen even uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving.

 

Maarssen heeft sinds kort twee van deze picknicktafels geplaatst langs het Maarssense traject van de Koninklijke Weg, één tafel aan de Tuinbouwweg en één bij de Eendekooi in Boomstede.

Meer nieuws

Theehuis Mon-Chouette nu ook toegankelijk

Theehuis Mon-Chouette in Leusden heeft een aantal aanpassingen gedaan waardoor rolstoelers nu ook kunnen genieten van een kopje thee of iets anders in dit gezellige theehuis. Lees verder

Nu ook gesproken versie voor visueel gehandicapten

Voor visueel gehandicapten is de route nu ook beschikbaar in een gesproken versie. Lees verder
Overzichtskaart de koninklijke weg