naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Prinses Margriet bij opening Koninklijke Weg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdagmiddag 4 april op Paleis Het Loo in Apeldoorn aanwezig bij de officiële opening van de ‘Koninklijke Weg'.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdagmiddag 4 april op Paleis Het Loo in Apeldoorn aanwezig bij de officiële opening van de ‘Koninklijke Weg'. Dit rolstoelvriendelijke wandelpad loopt van Paleis Noordeinde in Den Haag via Paleis Soestdijk naar Paleis Het Loo en is daarmee het eerste Lange Afstand Wandelpad dat volledig toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking.

De groep wandelaars en rolstoelwandelaars die op 4 april in Apeldoorn aankomt, start op 30 maart in Den Haag met het afleggen van de gehele route. In verschillende etappes door zeventien gemeentes in Zuid Holland, Utrecht en Gelderland overbruggen de deelnemers 175 kilometer.

De Koninklijke Weg is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding (KNBLO)-Wandelsportorganisatie Nederland die dit jaar haar 100 jarig bestaan viert. Het pad is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Stichting Groen en Handicap en dankzij de steun van het bedrijfsleven en van vele tientallen vrijwilligers van KNBLO-NL en van gehandicaptenplatforms.

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst

Meer nieuws

Theehuis Mon-Chouette nu ook toegankelijk

Theehuis Mon-Chouette in Leusden heeft een aantal aanpassingen gedaan waardoor rolstoelers nu ook kunnen genieten van een kopje thee of iets anders in dit gezellige theehuis. Lees verder

Nu ook gesproken versie voor visueel gehandicapten

Voor visueel gehandicapten is de route nu ook beschikbaar in een gesproken versie. Lees verder
Overzichtskaart de koninklijke weg