naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Voorzitter CG-Raad over de Koninklijke Weg

Voorzitter CG-Raad over de Koninklijke Weg Fini de Paauw is voorzitter van de CG-Raad, die de belangen behartigt van Chronisch Zieken en Gehandicapten. Het gaat om meer dan honderdvijftig organisaties en tegen de vierhonderduizend betrokken mensen. Hij kan precies vertellen hoe er soms met maatstaven gegoocheld wordt om percentages werkloze mensen met een handicap naar beneden bij te stellen. Met voorbeelden legt hij de diverse sociale wetten uit. “Zo sociaal is het niet wanneer je mensen met een beperking niks anders te bieden hebt dan  beroepen als loempiavouwer of bonsaaiplanter.”

Hij zat niet voor niets in het Comité van Aanbeveling voor de Koninklijke Weg en hij wijst met name op de horeca. “Ongeveer 12 % van de bevolking heeft de één of andere beperking. Als je daar de familieleden aan toevoegt dan doen horecagelegenheden die niet toegankelijk zijn zichzelf tekort met minstens 25 % van hun omzet. De Koninklijke Weg kan helpen hiervoor de ogen te openen.” Ook noemt hij het nog een hele klus voor gemeenten en provincies om in 2010 alle bussen en perrons toegankelijk te hebben.

Meer nieuws

Theehuis Mon-Chouette nu ook toegankelijk

Theehuis Mon-Chouette in Leusden heeft een aantal aanpassingen gedaan waardoor rolstoelers nu ook kunnen genieten van een kopje thee of iets anders in dit gezellige theehuis. Lees verder

Nu ook gesproken versie voor visueel gehandicapten

Voor visueel gehandicapten is de route nu ook beschikbaar in een gesproken versie. Lees verder
Overzichtskaart de koninklijke weg