naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wandelen is gezond, laat mensen kennismaken met natuur en brengt mensen in contact met elkaar. Het valt toe te juichen als er routes beschikbaar zijn die geen obstakels bevatten voor mensen met een beperking. mr.dr. Jan.Peter Balkenende, premier ten tijde van de totstandkoming van de Koninklijke Weg

Wandelbuddy's begeleiden wandelaars met een visuele beperking

Wandelbuddy's begeleiden wandelaars met een visuele beperking

De Koninklijke weg is toegankelijk voor mensen met een beperking. Niet alleen voor mensen in een rolstoel, handbike of scootmobiel, maar ook voor wandelaars met een visuele beperking.

In samenwerking met de organisaties Viziris, Oogfonds, Koninklijke Vizio Apeldoorn en Groen en Handicap zijn vrijwillige wandelbegeleiders, wandelbuddy's, opgeleid. Dit project is gerealiseerd met steun van ANWB, Rabobank Foundation, Revalidatiefonds en de Stichting Novum

Hoe werkt het?

Als u, als wandelaar met een visuele beperking, (een gedeelte van) de Koninklijke Weg wilt lopen maar dat liever niet alleen doet, kunt u één van de wandelbuddy’s vragen met u mee te gaan. Samen kunt u afspreken wanneer en welk gedeelte van de route u wilt gaan lopen.

Op deze website vindt u een overzicht van de wandelbuddy’s van de Koninklijke Weg. U kunt met hen in contact komen door een e-mail te sturen. De wandelbuddy’s zijn ieder voor een beperkt aantal etappes van de route beschikbaar.

 

Overzichtskaart de koninklijke weg