naar de content

Laatste wijzigingen

Let u tijdens deze route op het volgende:

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Alle wandelaars welkom in Zuid-Holland De Koninklijke Weg is een schitterende route van Paleis Noordeinde naar Paleis Het Loo. Zo'n 175 kilometer lang en geheel geschikt voor alle wandelaars. De Koninklijke Weg levert geen obstakels op voor mensen met een handicap, rolstoelers of ouders met kinderwagen. En zo hoort het ook op een Koninklijke Weg, die spreekwoordelijk boven andere routes is te prefereren. Graag nodig ik al die groepen wandelaars uit dwars door onze fraaie provincie te trekken. Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland

18. Barneveld-Kootwijkerbroek; West-Oost 9,3 kilometer

Barneveld

Al in de 13e eeuw gold Barneveld als een aanzienlijk dorp en een voornaam handelscentrum. Tegenwoordig is het dorp bekend door de hoge concentratie varkenshouderijen en pluimveehouderijen. Het aantal kippen (rond de drie miljoen) in de gemeente Barneveld is doorgaans het grootste van alle Nederlandse gemeenten. Op de Barneveldse eiermarkt die elke donderdag wordt gehouden worden de landelijke prijs van eieren vastgesteld.

In de zomermaanden worden elk jaar de Oud Veluwse Markten (op donderdagen in juli augustus) en het Ballonfiësta (in augustus) georganiseerd. Museumliefhebbers kunnen terecht bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum, het Veluws Museum Nairac en het Nederlands Pluimveemuseum.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

Er zijn momenteel nog geen ervaringen geplaats over deze route, u kunt de eerste zijn.

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg