naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Waar de Koning te voet gaat… …moet het toch wel heel bijzonder zijn. Hier in het hart van Nederland gaat u door een verrassend landschap met pittoreske dorpjes en historische steden. Cultuurlandschap, bossen, heidevelden, rivieren, polders en een schitterend plassengebied. En temidden van dit natuurschoon het lommerrijke Drakesteyn en het vertrouwde Paleis Soestdijk. Ik heet u van harte welkom. Roel Robbertsen, Roel Robbertsen, Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht

20. Kootwijk-Hoog Soeren; West-Oost 9,0 kilometer

Kootwijk

De naam Kootwijk is een samenstelling van de woorden ‘kot' (kleine boerderij) en ‘wijk' (vestigingsplaats). Het dorp ligt middenin de bossen, in de buurt van het natuurpark De Hoge Veluwe. Tussen Kootwijk en de Hoge Veluwe in ligt het Kootwijkerzand, het grootste levende stuifzand en daarmee de grootste woestijn van Europa. Het Kootwijkerzand is een aaneenschakeling van door wind gevormde zandduinen, met daarbij een hoge uitkijktoren.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

Er zijn momenteel nog geen ervaringen geplaats over deze route, u kunt de eerste zijn.

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg