naar de content

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Alle wandelaars welkom in Zuid-Holland De Koninklijke Weg is een schitterende route van Paleis Noordeinde naar Paleis Het Loo. Zo'n 175 kilometer lang en geheel geschikt voor alle wandelaars. De Koninklijke Weg levert geen obstakels op voor mensen met een handicap, rolstoelers of ouders met kinderwagen. En zo hoort het ook op een Koninklijke Weg, die spreekwoordelijk boven andere routes is te prefereren. Graag nodig ik al die groepen wandelaars uit dwars door onze fraaie provincie te trekken. Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland

5. Boskoop-Bodegraven; West-Oost 7,5 kilometer

Boskoop

De geschiedenis van Boskoop begint omstreeks 1200. Toen waren de Boskoopse boeren zelfvoorzienend. Ze kweekten bomen voor bijvoorbeeld heggen en windschutten. Van sierteelt was nog geen sprake. Voor de Abdij van Rijnsburg die een vergroting en verbetering van haar boomgaarden nastreefde, werd het aantrekkelijk meer bomen te telen dan nodig was voor eigen gebruik. De veengronden vormden een perfecte voedingsbodem en er ontstond teelt voor de handel. In de 16e en 17e eeuw schakelden de Boskoopse boeren meer en meer over op de teelt van bijvoorbeeld sierheesters. In de 19e eeuw kwam in Nederland en daarmee in Boskoop de export van boomkwekerijproducten op gang.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Horecavoorzieningen

Ervaringen van de lopers

Er zijn momenteel nog geen ervaringen geplaats over deze route, u kunt de eerste zijn.

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg