naar de content

Laatste wijzigingen

Let u tijdens deze route op het volgende:

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Wie van breed gekroonde beuken houdt, groene dennenbossen en paarse heidevelden; wie bekoorlijke beekjes wil zien en blonde rogge op de akker, die moet van de grens met Utrecht over de Vale Ouwe naar Paleis Het Loo wandelen. En wie daarbij op zoek is naar een passend wandelliedje, die zou even aan het Gelders volkslied kunnen denken. Ik wens u veel wandelplezier op de Veluwe toe. Clemens Cornielje, commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland

8. Harmelen/Putkop-Maarssen station; West-Oost 9,8 kilometer

 

Haarzuilens

Het pittoreske dorp met twee restaurants is vooral bekend vanwege kasteel De Haar met zijn vele kunstschatten en interessante historie. Het is de droom van Etienne Baron van Zuylen van Nijevelt van De Haar. Hij erfde in 1890 de ruïne van een oud kasteel. Hij liet het herrijzen, samen met de vermaarde architect Cuypers . Ook wilde de Baron een park om het kasteel hebben, er was echter een probleem; het dorpje Haarzuilens lag naast het kasteel. Om het park toch te realiseren moest het dorp 850 meter verplaatst worden en dat is ook gebeurd in 1898. Het kasteel wordt thans gerestaureerd.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

Er zijn momenteel nog geen ervaringen geplaats over deze route, u kunt de eerste zijn.

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg