naar de content

Laatste wijzigingen

Let u tijdens deze route op het volgende:

Bestel de wandelgids 'Koninklijke Weg'

Wilt u alle trajecten van de Koninklijke Weg bekijken? Wilt u de bijzondere route lopen? Bestel dan de wandelgids 'Koninklijke Weg', of een van de andere producten.
Klik hier om naar de bestelpagina te gaan.

Quote

Alle wandelaars welkom in Zuid-Holland De Koninklijke Weg is een schitterende route van Paleis Noordeinde naar Paleis Het Loo. Zo'n 175 kilometer lang en geheel geschikt voor alle wandelaars. De Koninklijke Weg levert geen obstakels op voor mensen met een handicap, rolstoelers of ouders met kinderwagen. En zo hoort het ook op een Koninklijke Weg, die spreekwoordelijk boven andere routes is te prefereren. Graag nodig ik al die groepen wandelaars uit dwars door onze fraaie provincie te trekken. Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland

8. Harmelen/Putkop-Maarssen station; West-Oost 9,8 kilometer

 

Haarzuilens

Het pittoreske dorp met twee restaurants is vooral bekend vanwege kasteel De Haar met zijn vele kunstschatten en interessante historie. Het is de droom van Etienne Baron van Zuylen van Nijevelt van De Haar. Hij erfde in 1890 de ruïne van een oud kasteel. Hij liet het herrijzen, samen met de vermaarde architect Cuypers . Ook wilde de Baron een park om het kasteel hebben, er was echter een probleem; het dorpje Haarzuilens lag naast het kasteel. Om het park toch te realiseren moest het dorp 850 meter verplaatst worden en dat is ook gebeurd in 1898. Het kasteel wordt thans gerestaureerd.

Het traject in kaart gebracht


Bezienswaardigheden

Ervaringen van de lopers

Er zijn momenteel nog geen ervaringen geplaats over deze route, u kunt de eerste zijn.

Om uw ervaringen te kunnen delen, dien je je in te schrijven. Als je al lid bent, dan kun je linksboven inloggen.

Overzichtskaart de koninklijke weg